Contact opnemen

Welkom bij de HVW. Voor algemene informatie over werkloosheid of met vragen over je dossier, kan je terecht bij je HVW-kantoor. Weet je nog niet wat jouw HVW-kantoor is? Klik dan hier.

Contact opnemen kan op deze manieren

1. Afspraak in onze kantoren of via video

We verwelkomen je graag na het maken van een afspraak in onze kantoren.
Liever een videoafspraak? Klik dan op de optie 'videoafspraak' in de afsprakentool. Meer info over onze dienstverlening op afstand vind je hier.

2. Via e-mail

Je kan ook via het contactformulier een vraag stellen over je dossier, een betaling of de werkloosheidsreglementering in het algemeen.

3. Via chat

Heb je een vraag over werkloosheid? Chat dan met ons door te klikken op de knop rechts onderaan deze pagina. Via de chat kunnen we enkel je dossier raadplegen. We kunnen het niet behandelen, en ook geen betalingen uitvoeren.
Wij beantwoorden je vragen van maandag tot vrijdag, tussen 8u30 en 11u45 en tussen 13u15 en 15u45.

4. Via telefoon

Het Contact Center is elke dag bereikbaar, klik hier om je uren van telefonische bereikbaarheid van je kantoor te kennen.

Op dinsdag 4 januari zijn onze kantoren uitzonderlijk telefonisch niet bereikbaar. Op deze manier kan alle aandacht naar dossierbehandeling gaan.

5. Telefoonpermanentie

Deze informatie kan je permanent, 24 op 7, beluisteren:

  • de status van je laatste betaling
  • het adres en de openingsuren van je kantoor

Hoe ga je te werk? Neem je rijksregisternummer bij de hand, vorm het telefoonnummer van je kantoor en maak je keuze in het menu. Geef vervolgens je rijksregisternummer in.

6. Liever digitaal?

Heel wat van de HVW-dienstverlening kan online of zonder dat je daarvoor moet langsgaan in een kantoor. Je leest er meer over op deze pagina.

7. Je kantoor tijdens de gezondheidscrisis

Aangezien de huidige verspreiding van het coronavirus is een bezoek aan het kantoor sterk afgeraden. Voor dringende gevallen kan je altijd terecht aan het infoloket van het HVW-kantoor in je buurt, daar kan je attesten, afspraak maken enzovoort. Moet je toch naar het kantoor komen, dan vragen we je de preventiemaatregelen die je hier kan vinden strikt op te volgen.

Laatste aanpassing: 05/01/2022