Aanvraag tijdelijke werkloosheid corona?

Door de maatregelen van de regering in verband met COVID-19 kan je heel eenvoudig een uitkeringsaanvraag tijdelijke werkloosheid corona doen.

Wat moet ik doen?

Vul dit online formulier in om je aanvraag in te dienen.

Je aanvraag wordt dan automatisch ingegeven in onze programma’s.

Vergeet niet een gsm-nummer en een mailadres te noteren waarop we je overdag kunnen bereiken.

Lukt het niet om het document online in te vullen, dan kan je de pdf-versie afdrukken en op papier bezorgen aan je HVW-kantoor.

Voor een volledig dossier hebben we niet alleen jouw aanvraag tijdelijke werkloosheid nodig, maar ook de aanvraag van je werkgever. Het gaat om een elektronische aangifte (ASR) via de portaalsite van de sociale zekerheid. Vraag dus zeker na bij je werkgever of ook hij/zij je aanvraag heeft ingediend.

En daarna?

De HVW zal je uitkeringsaanvraag creëren en er de “Elektronische aangifte van sociaal risico - scenario 2 of scenario 5” aan toevoegen die werd ingevuld door je werkgever. Vervolgens zal ze je aanvraag naar de RVA sturen.

In geval van problemen nemen we contact met je op via mail of telefoon.

En de betaling?

Tussen 01.02.2020 en 31.08.2020 kan je maandelijks een uitkering ontvangen die overeenstemt met 70 % van je begrensde gemiddelde loon (de bovengrens is vastgelegd op 2.754,76 per maand – index 01/03/2020).

We kunnen je uitkeringen tijdelijke werkloosheid betalen op basis van het formulier WECH 505 dat we aan het einde van elke maand van je werkgever zullen ontvangen. Je uitkering wordt betaald na vervallen termijn en er wordt een bedrijfsvoorheffing van 26,75 % op ingehouden (behalve voor de periode van mei 2020 tot december 2020, waarvoor de bedrijfsvoorheffing beperkt is tot 15 %).

Zodra je betaling onderweg is, ontvang je van ons een mail.

De status van je betaling kan je 24/7 opvolgen in je Mijn HVW-dossier.

Laatste aanpassing: 24/06/2020