Nieuwsberichten

09/10/2019 Wereldforum Sociale Zekerheid in Brussel: een blik op de toekomst

Van 14 tot 18 oktober 2019 komen meer dan 1000 experten van de sociale zekerheid, uit meer dan 150 landen, samen in Brussel voor het Wereldforum Sociale Zekerheid (WSSF). Het Forum, dat voor het eerst in Europa wordt georganiseerd, is 's werelds grootste evenement op het gebied van sociale zekerheid. België is dan ook bijzonder trots om het gastland te zijn voor deze 5e editie, die gezamenlijk door de openbare instellingen van sociale zekerheid wordt georganiseerd, onder auspiciën van de International Social Security Association (ISSA).

Dit Forum is een unieke gelegenheid voor meer dan 1000 sleutelfiguren uit de sociale zekerheid (onder wie ministers, bestuurders, CEO's en senior managers) om vernieuwende ideeën te delen over de grootste mondiale uitdagingen op het gebied van sociale zekerheid.

"Protecting people in a changing world"

Het thema van deze wereldtop werd niet toevallig gekozen. "Mensen beschermen in een veranderende wereld", is niet alleen een ambitieuze opdracht, maar ook een enorme uitdaging. De demografische veranderingen, de transformatie van de arbeidsmarkt en de technologische innovatie verlopen in een ongekend tempo, wat niet alleen belangrijke uitdagingen, maar ook veel kansen creëert. In deze context is het hoog tijd om innovatieve antwoorden te bedenken.

Gedurende 5 dagen zullen de presentaties en debatten zich daarom richten op de doorslaggevende rol die de socialezekerheidsinstellingen spelen in de bescherming van personen. Aangezien het Belgische socialezekerheidssysteem wordt beschouwd als een van de meest vooruitstrevende van Europa, zullen ook verschillende experten uit ons land hun kennis en ervaring delen over de manier waarop wij in België de uitdagingen op het gebied van sociale zekerheid aanpakken.

75 jaar sociale zekerheid in België

De sociale zekerheid is een van de mooiste realisaties van de moderne wereld en in 2019 was het 75 jaar geleden dat de wet werd ondertekend die het fundament vormt van onze sociale zekerheid. Generatie na generatie is ons socialezekerheidssysteem geëvolueerd van een eenvoudige verzekering tegen sociale risico's naar een gewaarborgde sociale zekerheid voor iedereen (gezinsbijslag, gezondheidszorg, invaliditeit, werkloosheid en pensioen).

Ook het gezamenlijke beheer, onze traditie van sociale dialoog, onze proactieve aanpak en onze verregaande automatisering behoren tot de sleutelfactoren van het Belgische model waarmee we bij onze medeburgers het verschil maken.

ISSA: terug naar de bron

Met de editie 2019 van het Wereldforum Sociale Zekerheid keert de International Social Security Association (ISSA) terug naar waar haar geschiedenis begon. Het is immers in Brussel dat zij in 1927 onder auspiciën van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) werd opgericht. Met haar 92 jaar ervaring is de ISSA uitgegroeid tot dé internationale toonaangevende organisatie voor de socialezekerheidsinstellingen. De 320 lidinstellingen in meer dan 150 landen bieden dagelijks sociale zekerheid aan drie miljard mensen.

19/09/2019 HVW Kortrijk verhuist

Vanaf dinsdag 15 oktober ben je welkom op ons nieuwe adres:

Nieuwstraat 25, 8500 Kortrijk

Stuur vanaf die datum ook alle post voor dit kantoor naar het bovenstaande adres.

Op vrijdag 11 en maandag 14 oktober zal het kantoor uitzonderlijk gesloten zijn om de verhuis te organiseren.

Wij verontschuldigen ons alvast voor eventuele hinder en verwelkomen je graag in het nieuwe gebouw.

07/08/2019 Word een van onze medewerkers

Momenteel hebben we een vacature waarvoor je kan solliciteren tot 31 augustus 2019.

Meer informatie vind je op onze pagina “HVW als werkgever”.

25/07/2019 Word een van onze medewerkers

Momenteel hebben we twee vacatures waarvoor je kan solliciteren via Selor tot 22 augustus 2019.

Meer informatie vind je op onze pagina “HVW als werkgever”.

15/07/2019 Elektronisch dossier tijdelijk niet toegankelijk op 16 juli 2019

Door een technische tussenkomst van een externe partner op het identificatieplatform van de online overheidstoepassingen, zal het elektronisch dossier (Mijn HVW-dossier) tijdelijk niet toegankelijk zijn op dinsdag 16 juli 2019 tussen 20u00 en 24u00.

We verontschuldigen ons alvast voor het ongemak.

 

08/07/2019 Jaarverslag 2018: moving mountains

Dit jaar staan in ons jaarverslag vijf bekende bergen centraal. Elk van die bergen staat symbool voor een van de aspecten van de HVW in 2018: ons personeel, onze klanten, onze samenwerking met verschillende partners, onze aandacht voor innovatie en onze toekomstvisie.

 

 

Een reis langs de vijf bergen geeft dus een mooi beeld van wat we het voorbije jaar verwezenlijkt hebben en van de dynamiek die leeft in onze organisatie en bij onze medewerkers.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees dan de elektronische versie.

28/06/2019 Laatste examen achter de rug! Wat nu?

Je studies zitten erop? Dan gaat er een waaier van mogelijkheden voor je open. Maar hoe zit dat met de stappen die je moet ondernemen als schoolverlater?

Wij helpen je alvast op weg met je aanvraag van een inschakelingsuitkering. De belangrijkste aandachtspunten daarvoor kan je vinden op “Schoolbanken verlaten… wat nu?”.

Heb je hierover nog vragen? Onze medewerkers staan je graag te woord.

28/06/2019 Ben je tijdelijke leerkracht?

Op de webpagina ‘Uitgestelde bezoldiging voor tijdelijke leerkrachten’ vind je praktische informatie over de stappen die je moet ondernemen tijdens de zomervakantie.

Heb je hierover nog vragen? Onze medewerkers staan je graag te woord.

19/06/2019 Wijziging openingsuren HVW-kantoren in juli en augustus

In juli en augustus wijzigen de openingsuren van onze kantoren.

Opgelet, de volgende kantoren wijzigen hun openingsuren niet in juli en augustus:

  • HVW Couvin
  • HVW Diest
  • HVW Halle
  • HVW Oudenaarde
  • HVW Vilvoorde
  • HVW Zottegem

Je kan deze openingsuren raadplegen op de pagina van je kantoor.

23/05/2019 Verzending fiscale fiches inkomsten 2018

Vanaf 24 mei 2019 verzenden wij - in verschillende fasen - de fiscale fiches voor de inkomsten van 2018.

Neem contact op met je HVW-kantoor als:

  • je vragen hebt over je fiscale fiche;
  • je verhuisd bent, niet meer werkloos bent en je je fiscale fiche nog niet ontvangen hebt op 14 juni 2019.

Dit is de laatste papieren fiscale fiche die je van ons ontvangt. Vanaf volgend jaar versturen wij geen papieren fiscale fiches meer. Je fiscale fiche is beschikbaar in elektronisch formaat via de eBox.

Pages