Vacature: Beheerder geschillen en juridisch advies (CNG20083)

De HVW is op zoek naar een nieuwe beheerder geschillen en juridisch advies met talent om haar team van Business Support (BUS) in Brussel te versterken. 

Geïnteresseerd in deze job? Aarzel dan niet en solliciteer voor 28 juni.

Je job

Ben je gepassioneerd door de reglementering in de werkloosheidssector? Kan je informatie kritisch beoordelen en gestructureerd beslissingen nemen? En ben je geïnteresseerd in de sociale zekerheid? Dan ben jij de beheerder geschillen en juridisch advies die wij zoeken.

Je belangrijkste taken:

 • dossierbeheerder
  Je behandelt geschillendossiers en ontwikkelt de correcte juridische argumenten. Je volgt het verstrijken van de termijnen op en verzekert dat de procedures gevolgd worden, eventueel samen met de aangestelde advocaat. Je voert vonnissen en arresten uit via gerechtsdeurwaarders. 
 • jurist
  Je zoekt de correcte rechtspraak op, je stelt eventuele conclusies en/of memories (van antwoord) op of leest ze na. Je geeft advies over rechtsvorderingen en je onderzoekt de slaagkansen van een beroep in geval van een veroordeling. 
 • intern en extern adviseur
  Je geeft een precies juridisch advies op vragen over verschillende rechtsaspecten die zowel intern (dossierbeheerder, management, minister, vakbonden, enz.) als extern (burgers, parlementsleden, enz.) worden gesteld. 

Je werkgever

Je maakt deel uit van de afdeling Business Support van de HVW en neemt deel aan de vergaderingen binnen het team of als vertegenwoordiger van de afdeling binnen de HVW. Je werkt nauw samen met collega’s van alle andere teams van de HVW, in het bijzonder met je collega-juristen, en brengt dagelijks verslag uit aan de manager van de afdeling BuS. 

De HVW is een openbare instelling van sociale zekerheid. We betalen werkloosheidsuitkeringen en aanverwante uitkeringen (jeugdvakantie, activering, ...). We hebben 35 kantoren verspreid over het land, en een hoofdzetel in Brussel.

De waarden respect, engagement en teamspirit staan centraal. Al onze collega’s, waar ze ook werken en wat ook hun taak is, passen die waarden toe in hun dagelijkse activiteiten.

Wie we zijn en wat we doen, lees je hier.

Alle informatie over werken bij de HVW vind je hier. 

Jij bent...

 • Je legt verbanden tussen verschillende gegevens, je bedenkt alternatieven en je trekt sluitende conclusies.
 • Je neemt beslissingen op basis van (on)volledige informatie en onderneemt doelgericht acties om de beslissingen uit te voeren.
 • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier, levert hen een persoonlijke dienstverlening en onderhoudt constructieve contacten.
 • Als goede raadgever geef je advies aan je gesprekspartners en bouw je met hen op basis van je expertise een vertrouwensrelatie op.
 • Je handelt integer in overeenstemming met de verwachtingen van de organisatie, respecteert de vertrouwelijkheid en komt de verbintenissen na en vermijdt elke vorm van partijdigheid.
 • Je behandelt en lost problemen zelfstandig op, en gaat op zoek naar alternatieven.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je geeft altijd het beste van jezelf en je toont de wil en de ambitie om resultaten te boeken.

Je hebt een diploma van Master in de rechten. 

Je troeven

 • Je bent geïnteresseerd in de sector van de sociale zekerheid.
 • Je hebt ervaring binnen een juridische dienst of een dienst geschillen.
 • Je kent juridisch Frans.
 • Je leert snel werken met de courante informaticatoepassingen.

Herken je jezelf hierin? Solliciteer dan snel, misschien ben jij wel de persoon die we zoeken.

De volledige functiebeschrijving vind je hier.
Je vindt deze vacature ook op de Selor-site.
Stuur je cv, je diploma en je motivatiebrief naar SBO@hvw-capac.fgov.be, en vermeld in het onderwerp van je mail het referentienummer van de selectie (CNG20083). Dat kan tot 28 juni.

Heb je verdere vragen over de job, wees dan welkom bij Renaud Couplet op het adres SBO@hvw-capac.fgov.be.

Laatste aanpassing: 04/06/2020