Vacature: Businessanalist (CNG20081)

De HVW is op zoek naar een nieuwe businessanalist met talent om haar team van Business Support (BUS) in Brussel te versterken. 

Geïnteresseerd in deze job? Aarzel dan niet en solliciteer voor 28 juni.

Je job

Leer je graag bij en ben je nieuwsgierig? Blink je uit in communicatie? Heb je een analytische geest en kan je creatieve oplossingen en suggesties voorstellen? Dan ben jij de businessanalist die wij zoeken!

Voor deze job zijn de motivatie en de wil om bij te leren van belang. Daarom zijn er geen specifieke technische vaardigheden vereist. Wel bieden we een opleidingstraject aan zodat je de nodige competenties kan verwerven en een volwaardig businessanalist kan worden. 

Je belangrijkste taken:

 • facilitator
  Je vertaalt enerzijds de behoeften van de organisatie naar de ICT-afdeling en anderzijds de mogelijkheden en beperkingen inzake ICT naar de organisatie om tot realistische oplossingen te komen die technisch haalbaar zijn en voldoen aan de behoeften van de organisatie.
 • onderzoeker
  Je brengt de behoeften van de organisatie in kaart om inzicht te krijgen in concrete vragen en de functionele analyse te vergemakkelijken. 
 • analist
  Je evalueert de bestaande processen, procedures en toepassingen om te onderzoeken of ze voldoen aan de nieuwe behoeften van de organisatie en na te gaan welke verbeteringen mogelijk zijn.
 • adviseur
  Je onderzoekt of de voorgestelde oplossingen correct geïntegreerd kunnen worden in de bestaande systemen. Je stelt oplossingen voor, rekening houdend met de technische haalbaarheid en de economische rendabiliteit. Je maakt business cases op (kosten, baten, economische analyse) en je stelt bestekken op en volgt ze op.

Je werkgever

Je maakt deel uit van de afdeling Business Support van de HVW en neemt deel aan de vergaderingen binnen je team of als vertegenwoordiger van de afdeling binnen de HVW. Je werkt nauw samen met collega’s van alle andere teams van de HVW, en in het bijzonder met de teams van ORG en ICT. Je brengt dagelijks verslag uit aan de manager van je afdeling. 

De HVW is een openbare instelling van sociale zekerheid. We betalen werkloosheidsuitkeringen en aanverwante uitkeringen (jeugdvakantie, activering, ...). We hebben 35 kantoren verspreid over het land, en een hoofdzetel in Brussel.

De waarden respect, engagement en teamspirit staan centraal. Al onze collega’s, waar ze ook werken en wat ook hun taak is, passen die waarden toe in hun dagelijkse activiteiten.

Wie we zijn en wat we doen, lees je hier.

Alle informatie over werken bij de HVW vind je hier. 

Jij bent...

 • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier, levert hen een persoonlijke dienstverlening en onderhoudt constructieve contacten.
 • Je legt verbanden tussen gegevens, je bedenkt alternatieven en je trekt sluitende conclusies.
 • Je neemt beslissingen op basis van (on)volledige informatie en onderneemt doelgericht acties om de beslissingen uit te voeren.
 • Je behandelt en lost problemen zelfstandig op, en gaat op zoek naar alternatieven.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je geeft altijd het beste van jezelf en je toont de wil en de ambitie om resultaten te boeken.

Je hebt een diploma Master (universitair of hoger onderwijs van het lange type).

Je troeven

 • Je bent geïnteresseerd in de sociale zekerheid.
 • Je leert vlot werken met informaticatools en kent de Microsoft-programma’s (Word, Excel, PowerPoint, Outlook).
 • Je hebt een gevorderde kennis van de analysetechnieken en van de methodes en standaarden van ICT-ontwikkeling.
 • Je komt in een tweetalige omgeving terecht, een goede kennis van het Frans is dus zeker een troef. 

Herken je jezelf hierin? Solliciteer dan snel, misschien ben jij wel de persoon die we zoeken.

De volledige functiebeschrijving vind je hier.
Je vindt deze vacature ook op de Selor-site.
Stuur je cv, je diploma en je motivatiebrief naar SBO@hvw-capac.fgov.be, en vermeld in het onderwerp van je mail het referentienummer van de selectie (CNG20081). Dat kan tot 28 juni.

Heb je verdere vragen over de job, wees dan welkom bij Renaud Couplet op het adres SBO@hvw-capac.fgov.be.

Laatste aanpassing: 04/06/2020